Apple crumble – deilig engelsk dessert

Jeg fikk servert Apple crumble hos min venninne Lisa forleden. Det var kjempegodt og jeg fikk lyst til å lage dette selv også! Jeg har sett på litt ulike oppskrifter på nett, og satt sammen en oppskrift jeg har testet ut. Denne ble veldig god. Enkelt å lage, og enhver oppskrift som inkluderer epler og kannel må jo bli suksess!

Det ser litt tamt ut (nyanser av beige), men utseendet kan bedra. Dette smaker masse og veldig godt!
Det ser litt tamt ut (nyanser av beige), men utseendet kan bedra. Dette smaker masse og veldig godt!

Apple crumble

  • 6 epler, skrelt og delt i båter
  • 100g brunt urafinert sukker
  • 1/4 ts kanel
  • 100g lettkokte økologiske havregryn
  • 80g siktet hvetemel
  • 100g smør

Slik gjorde jeg det

  1. Skrell og del eplene i båter. Legg dem i en smørsmurt langpanne eller stor ildfast form.
  2. Strø over halvparten av sukkeret (ca 50g) og dryss kanelet over.
  3. Dekk forma med aluminiumsfolie og sett det i oven på 150 grader i ca 30 min.
  4. Bland resten av ingrediensene (havregryn, hvetemel, smør og resten av sukkeret) til crumble. Det gjør du ved å kna det sammen med hendene.
  5. Ta ut forma og fordel massen over eplene, uten å trykke det ned.
  6. Stek uten folie ved 150 grader i ca 30 minutter, til crumblen er sprø og gyllen. Pass på at det ikke blir brent.
  7. Server med vaniljeis

Legg inn en kommentar