Jeg skal ikke påstå at denne er like populær som kyllinggryta, men variasjon er viktig. Dette er første gang poden har fått smake storfekjøtt, og det smaker jo litt annerledes enn noe han har smakt tidligere. Det tar også lengre tid å fordøye det. Men det er en ganske liten mengde (10%). Du kan eventuelt erstatte med kjøttdeig av svin.
Spagetti med kjøttsaus - 6 porsjoner á 150g
- 90 g kjøttdeig (den typen uten salt og vann)
- 1 porsjon spagetti
- 2 ss rapsolje (til steking)
- 1 gulrot
- 50g persillerot
- 1/2 hvitløksfedd
- 2 ts tomatpuré
- oregano
- 1 dl vann
Slik gjør du
- Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett til side.
- Mens pastaen koker lager du kjøttsausen. Varm oljen i ei gryte og tilsett kjøttet. Smuldre det mens du steker.
- Tilsett hakket gulrot, persillerot og hvitløk. La det surre med noen minutter.
- Tilsett tomatpuré, vann og oregano.
- Kjøttsausen er klar når kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene møre.
- Ha alt i en food processor og kjør det til en jevn mos. Spe med vann til passende konsistens.
- Fordel i glass og frys ned det du ikke bruker med det samme.
Denne middagen ble her først avvist, kanskje fordi jeg ikke fikk mosen helt jevn. Jeg moste den da ytterligere ved hjelp av stavmikser, og fikk den da helt jevn. Da gikk det bedre. Det er rart hvordan poden gjerne vil smake biter av pasta når jeg gir det til ham, men ørsmå pastabiter i mosen er helt krise…