Du trenger pr porsjon:
1 entrecote
3-4 sjampignon
1 liten løk
1-2 poteter
1 dl rødvin
1 dl vann
1 ss hvetemel
0,5 buljongterning
2 ss soyasaus
litt grovmalt pepper
smør til steking
Slik gjør du:
Start med tilbehøret. Del potetene i to langs midten, og skjær deretter tynne skiver. Hakk løken og del opp sjampignonen (legg halvparten av soppen til side). Ta en gryte, smelt smør og surr løk og poteter. Tilsett rødvin og la det koke opp.
Ta en kopp og rør vann og hvetemelet sammen, tilsett det i gryta mens du rører. Tilsett også buljongterningen. La det putre på svak varme. Tilsett så soyasausen og smak til med pepper.
Stek biffen i en medium varm panne, 2-3 minutter på hver side. Snu den ofte. Pakk den så inn i aluminiumsfolie og la den hvile en stund før servering.