Årets epler har gått til eplemos, eller eplesyltetøy. Dette kan brukes som vanlig syltetøy, eller til kaker og ikke minst min mors favorittdessert «Tilslørte bondepiker»…
Du behøver:
1 kg epler
1-2 ss sitronsaft
200 g sukker
Slik gjør du:
Skrell eplene, og del dem i biter. Legg eplene i vann med litt sitron i mens du skreller dem, så unngår du at de blir brune. Ha eplene i en kjele sammen med sitronsafta, og kok blandingen i 5-7 minutter.
Ta kjelen av plata og mos eplene med en «potetstapper». Hvis du skal bruke det som syltetøy er det lurt å la det bli igjen en del biter. Skal du bruke mosen til desserter eller andre ting kan du mose det til en fin eplegrøt. Tilsett sukkeret og gi det et oppkok, slik at sukkeret løser seg opp.
Avkjøl, ha på bokser og frys det ned til senere bruk (eller spis det med en gang ;-)