Du trenger:
1 indrefilet av svin
bacon (her gikk det med ca 200 g)
1 Mozzarella ost (gjerne bøffeltypen ;-)
fersk Salvie
salt og pepper
Slik gjør du:
Skjær et dypt snitt langs midten av fileten med en skarp kniv, skjær nesten helt gjennom, men pass på at du ikke lager hull. Brett den så flatt utover som på bildet under. Dekk den med blader av Salvie, som du trykker litt «fast».
Legg deretter biter av Mozzarella langs midten og krydre med salt og pepper. Brett fileten sammen igjen. Salvien og osten skal bli i kjernen av fileten.
For å holde alt på plass og for å lage en god ytre skorpe bruker vi bacon. Baconet vil også bidra til å holde på saftene i kjøttet. Start i den ene enden og tvinn en og en baconbit rundt fileten. Fest enden av hver bit ved å «smette» den under siste runde. Fortsett så med en ny bit der du slapp. På denne måten vil baconet henge fast av seg selv. Du kan også bruke bomullstråd (som gjerne har ligget litt i olje først), til å holde det på plass.
Rull det så tett inn i aluminiumsfolie, slik at det blir en pølse. Lukk godt i begge ender. Stek det nå på grillen i ca 10 minutter mens det er innpakket i folien. Ta deretter av folien og stek det videre i ca 10 minutter. Baconet skal nå få en fin og gyllen farge. Pass på å snu det ofte under hele steketiden.
Kan også stekes i vanlig stekeovn. Legg det da i en ildfast form og stek det i ca 25 min på 200 grader. La hvile litt før servering.
Dette er svært praktisk som grillmat: du kan gjøre klar denne i forveien, rulle den i aluminiumsfolie og ha den liggende klar i kjøleskapet. Også flott å ta med hvis du skal grille et annet sted. Hvorfor ikke ta med denne på picknik i parken…
OIOIOINå ble jeg sulten gitt…. tror det blir investert i svinekjøtt og Mozarella i helgen!
Ser skikkelig godt ut :-)