Min beste soppstuing

Soppstuing er noe av det beste som finnes, og perfekt tilbehør til lam, vilt og storfekjøtt. Har du en god soppstuing er det nesten unødvendig å lage annen saus. Den kremete sausen i soppstuingen er nydelig sammen med kjøttet, og gir en skikkelig smaksopplevelse. Oppskriften er fleksibel; du kan bruke den sopp du får tak i. Men husk å hold deg til sikre sorter hvis du plukker selv, og konferer med en ekspert om du er i tvil :-)

Du trenger

  • 400 g sopp i skiver
  • 2 stk finhakket småløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss soyasaus
  • 1 boks kremfløte
  • 2 ss crême frâiche
  • salt
  • pepper

 

Slik gjør du:

  1. Sopp og løk freses i smør på middels sterk varme.
  2. Når en del av vesken har sluppet (etter ca 5 minutter) drysser du melet over. Bland det godt inn.
  3. Spe så med fløten, la det koke opp og la det trekke/syde i 5-10 min.
  4. Tilsett crême frâiche.
  5. Smak til med salt, pepper og soyasaus.

2 Comments

  1. Randi Steen Holar

    For hvor mange er denne oppskriften til

    • Det kommer litt an på hvor god man synes den er :-) Antall porsjoner avhenger av hvor mye soppstuing man bregner vil gå med til hver person, og det avhenger også litt av hva som serveres ellers. Er det mye annet tilbehør eller mye kjøtt etc vil det gå med mindre soppstuing. Jeg vil si denne er til 4-6 personer.

Legg inn en kommentar