Spansk omelett

Eller Tortilla som det heter på spansk, er en vanlig tapasrett. Den kan spises varm eller kald, enten sammen med tapas eller som frokost eller lunsj. Den er mettende og god.

Når jeg lager Tortilla bruker jeg gjerne poteter som er kokt på forhånd. Da slipper du at potetene er litt harde, som de gjerne er når de er blitt råstekte. Har du poteter tilovers etter en middag kan du gjerne bruke dem til Tortilla neste dag :-)

Hvis du bruker rå poteter lønner det seg å bruke poteter med kort koketid. Som f.eks. mandelpoteter. Om du bruker poteter som er kokt på forhånd tilsetter du dem etter at løken er surret litt. Da kan du også bruke litt større biter enn om potetene skal steks rå.

Oppskrift på Tortilla (1-2 porsjoner):
2 små poteter
1 sjalottløk
1 ss olivenolje
2 egg
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Slik gjør du:
Dersom du bruker rå poteter må de deles i tynne skiver. Løken finhakkes.
Surr løk og poteter i oljen til de blir myke. Poteter kokt på forhånd tilsettes etter at løken er blitt myk.

Visp sammen egg, salt og pepper og hell over. Stekes på svak varme til omeletten stivner, ca. 10-12 minutter.

Tips:
Du bør bruke en panne som er ganske liten hvis du lager en liten porsjon som denne. Eller en liten kjele. Hvis ikke blir den flat som en pannekake :-) Eggblandingen skal dekke potetene, og det vil den ikke gjøre om du bruker en stor og vid panne.

Legg inn en kommentar