Tre gode festkaker!

Det nærmer seg 17.mai, og en skikkelig kakehøytid. Her er tre av mine favoritter til den store dagen.

1) Muffins i rødt, hvitt og blått
Her velger du å dekorere som du måtte ønske. Blåbær og bringebær blir også lekkert på disse.

Muffins cupcakes

På bildet over og under ser dere et muffinstårn pyntet i rødt, hvitt og blått. Det er lett å få til: jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften på gulrotmuffins, og så dekorert med 17. mai-farger.

muffins

 

2) Pavlova
Jeg elsker pavlova. Søtt og syrlig, og med en deilig vaniljekrem i midten. Dette er dronningen blant kaker synes jeg. Om du pynter med røde og blå bær blir den svært riktig på nasjonaldagen. Denne oppskriften anbefaler jeg varmt.  Den kan enten lages som en stor kake, eller som porsjonskaker. Framgangsmåten er den samme, bortsett fra at man lager en stor bunn av marengs når man lager kake, og mange små når man lager porsjonskaker :-)

Pavlova

 

3) Klassisk bløtekake
Jeg ønsker også å slå et slag for den klassiske bløtekaka. Med saftig sukkerbrød, godt med krem og flott dekorert med bær er det en god kake som de fleste liker. Denne er også svært barnevennlig.

Jordbærkake

Du finner min favorittoppskrift, som er basert på Ingrid Espelid Hovigs oppskrift på kremkake, her.

 

Legg inn en kommentar