Dette gir to porsjoner:
1 ss olje varmes i en gryte.
Tilsett 1/2 hakket løk og ett hakket fed hvitløk.
1 gulerot delt i små biter. Surres i oljen.
Ha i krydderet:
1/4 ts gurkemeie
1/4 ts karri
1/2 ts spisskummen
1/4 ts cayennepepper
1/4 ts koriander
La surre i ett minutt
Tilsett så:
1/2 rød paprika i små biter
1/2 boks hakket tomat (god kvaliet, søte tomater. Men: uten sukker!)
4 dl vann
1 buljongterning
1/2 dl grønne linser
La koke ca 20 minutter (eller så lenge som det står på pakken med linser at de trenger å koke). Sjekk at de er møre på slutten av koketiden.
På slutten av koketiden kan man også bruke en «potetmoser» til å stappe litt i suppa med. Dette for å få suppa tjukkere. Du kan også bruke stavmikser, men jeg foretrekker potetmoser da jeg liker at alt ikke blir finhakket. Godt med noen biter i suppa også. Noe å tygge på. Smak til med krydder.
Servering:
Server gjerne med en klatt rømme på toppen, og frisk koriander hvis du har det. Server suppa med godt brød, eller chapati cips, som jeg har laget her, med rester etter av Chapati. Eller du kan bruke flatbrød til, gjerne av den gode «småskalaproduserte» typen. Heidi, forfatter av bloggen «I Glasset» har testet en slik type, som er verdt å prøve. Les om det her
Linsesuppen jeg ble inspirert av:
Neste gang skal jeg passe på å kjøpe inn kokosmelk og de andre ingrediensene jeg manglet og prøve Evas oppskrift. Prøv den gjerne du også, du finner oppskriften her
Så bra at du også likte suppa. Kokosmelken kommer til å ta den til nye høyder, men bare krydrene alene er jo kjempegode i suppe. Duften er helt mmm.
Hadde ikke masala og røde linser heller, så hele suppa ble nok et stykke unna din. Men var god. Og neste gang skal jeg handle før jeg lager middag ;-)