Kamskjell er kjempegodt, men jeg har ikke lyktes med å få spesielt vellykket resulat når jeg har prøvd å lage det hjemme.
Men nå har jeg vært på besøk hos min venninne Anne Katrine og sett henne lage disse lekre gratinerte skjellene! Det ble fantastisk godt, og overraskende enkelt. Sånn skal jeg gjøre neste gang!
Du trenger:
En pakke frosne kamskjell (som du tiner i kjøleskap over natta) eller ferske skjell hvis du får tak i det.
1 boks kremfløte
revet jarlsbergost
litt salt og pepper
en halv sitron
godt brød
Slik gjør du:
Det ser absolutt lekrest ut hvis du har halve skjell som du kan bruke som ildfaste porsjonsformer. Det kan man få tak i fra folk som dykker og kanskje fra fiskebutikker. Hvis du ikke har det så bruk små ildfaste porsjonsformer eller en stor som man kan dele.
1) Del kamskjellene i store biter og fordel dem i formene. Press noen dråper sitron over hver form. Kvern litt pepper over, og ta på litt salt (NB! vær forsiktig med saltet, kamskjell kan være ganske salte i seg selv. Det beste er å sette fram en skål Maldonsalt på bordet, så kan man salte etter å ha smakt :-)
2) Hell litt kremfløte i hver form (mengde som vist på bildet), og legg litt revet ost i hver form.
3) Gratiner i ovnen i ca 10 min på 200 grader.
Server med godt brød, som du kan dyppe i sausen :-) Mmmmm…