ca 500 g poteter, i skiver
1 stor løk, i skiver
To bokser hermetiske tomater, i biter
1 rød paprika, delt i strimler
1 finhakket chili
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss olivenolje
et lite glass sorte oliven
Jeg brukte en eske med frossen, ferdig utvannet klippfisk. Det blir sikkert enda bedre med fisk som man selv vanner ut, men man må starte et sted. Neste gang skal jeg prøve det. Selv om den var ferdig utvannet så la jeg den i vann over natta. Dette fordi jeg var redd den skulle være for salt, selv om den var vannet ut. Fungerte godt. Fisken ble god.
Slik gjør du:
Del opp alle grønnsakene. Hvis fisken ikke er skinn og benfri må den renses. Min var uten slikt, så det slapp jeg. Del fisken i passe store biter.
Varm litt olje i en stekepanne og surr løk og paprika i denne i ett par minutter. Tilsett så chili og hvitløk. La det surre litt. Tilsett så de to boksene med tomat og rør rundt.
Varm så litt olje i en passe stor gryte. Legg så poteter, fisk og tomatblandingen lagvis i gryta. Avslutt med tomatblandingen. Vent med olivenene, de skal i til slutt.
Kok opp, og reduser varmen slik at det bare småputrer. La det stå slik i ca 1,5 time. Ikke rør i gryta. Rett før servering tilsetter du oliven.