Bananmuffins – godebiter med ganske god samvittighet

For å lage disse må du ha godt modne bananer. Dette er en oppskrift med lite fett, og som gir gode muffins.

20120118-131056.jpg

For å få muffins som er litt sunnere er det her brukt melk i stede for smør, og fullkornsmel erstatter hvitt mel. I tillegg er det tilsatt valnøtter, som er sunt og noe vi bør spise litt av på vinteren. Resultatet er altså ganske sunne godbiter :-)

Oppskriften nedenfor gir 12 muffins:

Ingredienser:
70 g fullkorns hvetemel
70 g fint hvetemel
75 g brunt rørsukker
0,5 ts bakepulver
0,5 ts malt kanel
0,25 ts salt
2 modne bananer
3/4 dl melk
1 egg
0,5 ts vaniljesukker
2/3 kopp hakkede valnøtter
Ekstra valnøtter for sprinkling på toppen

Slik gjør du:
Sikt mel, bakepulver og kanel sammen.
Tilsett sukker og salt og bland godt, og sett det deretter tilside.

Mos bananene med en gaffel til en puré, la det være noen litt større biter. Bland melk, egg og vanilje og tilsett den moste bananen. Bland godt.

Rør i det tørre, og bland godt. Ha i valnøtter til slutt.

Ha blandingen i muffinsformer, strø ekstra valnøtter på toppen, og stek dem i 20-25 min på 180 grader. Avkjøl på rist.

 

Legg inn en kommentar