Oppskrift på «OppNedKake»
Bunn/topp:
75 g smør
0,5 dl sukker
50 g hasselnøtter
50 g mandler
Smør, sukker og hakkede nøtter og mandler, blanes til en masse. Klemmes deretter utover i en bunnen på en kakeform. Klem til du har fått et jevnt lag.
Øvrige ingredienser:
3 egg
3 dl sukker
4 dl mel
3 ts bakepulver
0,5 dl kokende vann
1,5 ss kakao
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn mel og bakepulver. Kok opp vann og rør ut kakao i vannet, avkjøl litt og rør inn blandingen. Hell så røren over i kakeformen og stek kaken på 180 grader i 40 min. Under ser du kaken etter steking. La den avkjøle.
Etter at kaken er avkjølt kan du snu den. Bunnen skal bli toppen :-)
Du kan dele den og fylle den med vaniljekrem, som på bildet under, eller spise den som den er.
Blandingen som ble lagt i bunnen gir en flott karamellisert topp!
Kul kake, ikke sant?
hei hei
hvordan har du det?
jeg elsker bloggen din og jeg fölger den fra Barcelona…
jeg heter Guillermo…og elsker aa bake!! og jeg laerer Norsk ogsaa…haaper at du forstaar hva jeg skriver….hehe
Denne opp og ned kake kommer jeg til aa bake snart!
kan du ta andre bilder av dette bake hefte er du snil??
jeg liker gamle oppskrifter veldig mye…eller kanksje kunne du ta en kopi til meg? dette hadde vaert suppert…
om du trenger noe fra Spania, bare si det fra…
med vennling hilsener
Guillermo
Hei Guillermo
Så hyggelig at du har funnet bloggen min og at du lærer norsk :-)
Jeg eier dessverre ikke dette bakeheftet, så det blir litt vanskelig for meg å få tatt flere bilder og få kopiert det :-)
Men de fleste oppskriftene der var ikke så gode. De var fra en tid da man skulle spare på alt, og ikke hadde råd til å bruke ekstra med smør og fløte, slik vi kan i dag. Du finner mange mye bedre oppskrifter på blogger, i magasiner og i bøker i dag :-)
Lykke til!