Brente mandler er lett og raskt å lage, og med litt kanel og chili får de en ekstra spennende smak. Ha dem i et pent glass med rød sløyfe, så har du en flott spiselig julegave!
Ingredienser
- 500 g mandler
- 0,5 dl vann
- 2 dl sukker (gjerne brunt sukker)
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts vanilje
- 1/4 ts kayennepepper eller malt chilikrydder
Slik gjør du:
- Ha vannet i en stor gryte (gjerne jerngryte), og tilsett kanel, chili og 3/4 av sukkeret. Kok opp massen slik at sukkeret smelter.
- Tilsett så mandlene og la det stå på høy varme. Rør hele tiden til vannet har kokt bort.
- Reduser varmen litt og tilsett resten av sukkeret og vaniljepulveret. Mandlene vil nå først bli «hvite» og deretter vil sukkeret karamelliseres og de vil bli blanke (tar litt tid).
- Når de har blitt blanke tar du dem av varmen og sprer de utover på en stekeplate dekt med bakepapir. Vær forsiktig, det er lett å brenne seg!
- La de avkjøle seg før du har dem på glass.
Hei. På ingredienser står det 2dl sukker. Men på punkt nr 1, står der 3 dl sukker. Hvor mye sukker skal der være?
Mva Marita
I oppskrifta skulle det stå 3 deler av sukkeret (dvs. 3/4 skulle tilsettes først, og resten senere i oppskrifta). Jeg har rettet oppskrifta nå.