Chapati er et usyret indisk brød med tre ingredienser: mel, vann og salt. Når det stekes blir det luftig. Chapati spises ofte til dhal. Det er også godt med ulike chutneyer, som mango chutney for eksempel. Og med yoghurt med mynte og agurk. Chapati brukes også som tilbehør til middag og andre måltider.
Dette trenger du:
3 dl hvetemel (finmalt)
1/2 ts salt
1 ts solsikkeolje
1,5 dl vann
Slik gjør du:
Bland sammen deigen, tilpass konsistensen med mel og vann, slik at den ikke blir klissete. Sett deigen for å hvile i 30 minutter.
Del den i ca 15 små boller. Kjevle ut til små pannekaker.
Stek dem i tørr panne i noen minutter
Chapati chips:
Dersom du får chapati til overs er det bare en fordel. Da kan du lage Chapati chips. Kan med fordel gjøres dagen etter. Del chapatiene i trekanter (del den opp som en pizza), og fordel på en stekeplate. Stek dem så i ovenen på 150 g i 15 – 20 min. Dette gir ganske sunn snacks, som er kjempegod! Server gjerne med dipp
Les mer om indiske smaker og krydder her