Du trenger:
400 g karbonadedeig
1 hakket løk
2 fed hvitløk (finhakket)
2 hakket chili (bruk 1 om du ikke liker det sterkt)
1 liten paprika
1 boks hele hermetiske tomater
1 boks tomatpure
6 sjampinjong delt i store biter
0,5 ts pepper
1 ts pepper
1 ss sukker
1,5 ss karri
0,5 ts cumin
1/2 ts koriander
1/2 ts cayennepepper
2 dl rødvin
2 ss balsamico edik
0,5 dl seterrømme (ikke lettrømme)
1 boks Kidney bønner (skylles, og tilsettes på slutten av koketiden)
1 liten boks maiskorn
Slik gjør du:
Finn fram en stor gryte, og surr karbonadedeigen ved mediumsterk varme. Den skal steke, ikke koke. Tilsett så hakket løk og hvitløk og la det surre med. Tilsett så alle de andre ingrediensene på lista, bortsett fra rømmen, bønnene og mais.
La det putre på lav varme i 20-30 min. Tilsett så rømmen og smak til med krydder, salt og pepper. Tilsett så bønnene og maisen og la det få et rask oppkok. Du kan også tilsette noen halve cherytomater.
Serveres rykende varm, med ris, salat eller godt brød. Dette er en gryte som er minst like god dagen etter. Smaken setter seg når den får stått litt. Lønner seg derfor å lage en stor porsjon :-)