Crêpes

Man kan ikke besøke Paris uten å se Eifeltårnet og uten å spise Crêpes. Jeg må vel inrømme at jeg synes Eifeltrånet er litt mer fantastisk enn disse pannekakene, men det kommer vel an på mengde tilsatt sjokolade…

Paris Eifeltårnet

Se så fint bilde jeg tok av Eifeltårnet ved solnedgang, når de akkurat hadde slått på lysene.

Paris

Enhver kaffé med respekt for seg selv har Crepês meny, med ulike smaker man kan velge mellom.

Paris
Toppen av Crepêslykke må være med sjokoladesaus, krem og is… Se oppskrift under.

Du trenger til to porsjoner:
(to crepês pr person)
25 g hvetemel
1 ss sukker
1/4 ts salt
1 egg
0,75 dl melk
1 ss smeltet smør

Slik gjør du:
Bland hvetemel, sukker, salt, egg og melk til en jevn røre i en bolle. Smelt smøret og rør det inn. La røren stå og svelle i 30 minutter. Varm en stekepanne, som du smører med et tynt lag solsikkeolje (bruk gjerne et kjøkkenpapir til å smøre et tynt lag olje i panna, gjør dette gjerne mellom hver pannekake som skal stekes). Stek pannekakene gyllene, ca et halvt minutt på hver side.

Server med smeltet sjokolade (Nutella er et vanlig sjokoladealternativ til dette i Frankrike, men du kan gjerne bruke annen smeltet sjokolade), is og krem som på bildet, eller frukt og bær. Det er også godt med en skje crème fraîche eller rømme.

Legg inn en kommentar