Framgangsmåte – som gjelder begge oppskriftene:
Viestads majones:
Den første oppskriften jeg prøvde var Andreas Viestads oppskrift fra matprogrammet «En bit av Norge«. Jeg har prøvd mange av oppskriftene til Viestad før, og synes han er veldig flink. Mange gode oppskrifter og artige historier i tilknyttning til dem. Men denne majonesen fungerte ikke så bra…
Ingredienser:
1 eggeplomme
Saften av ½ sitron
½ teskje salt
3 desiliter rapsolje
Dill
Resultat:
Konsistensen ble ikke bra. Majonesen ble ikke tykk og kremete, men som en gul suppe… Og smaken av rapsolje var for fremtredende. Og for mye sitronsmak. Denne ble taperen i testen ;-)
Oppskrift funnet på ordentligmat.no (justert):
2 dl solsikkeolje
2 eggeplommer (romtempererte)
2 ss vann
0,5 ts sennep
2 ts hvitvinseddik
Salt
evt Pepper
Resultat:
Denne ble god på smak og fikk fin, tykk konsistens. Anbefaler denne :-)
Solsikkeoljen var også diskret på smak og passet bedre å bruke. En vinner :-)
Majonesen til høyre er den vellykkede majonesen som ble veldig god. Den kan ikke sammenlignes med kjøpmajonesen. Mye mer smak, og uten bitterheten som den kjøpte majonesen har. Fantastisk på nybakt brød med reker oppå!