Solen skinner og det føles som våren er rett rundt hjørnet! Da får jeg lyst på mat med friske farger. Som denne vårglade laksen, som har pyntet seg ;-) Nå er det ikke lenge til nyutsprunget gress og blader på trærne. Men mens vi venter kan vi kose oss med friskt grønt på tallerkenen…
Ingredienser (pr porsjon)
- 1 laksefilet
- 3 asparges
- litt sukkererter
- 2 små, lettkokte poteter
- 100 g frosne grønne erter
- 1 ss fløte
- 1 ss smør
- litt salt og pepper
Directions
- Ta en stor kjele og legg en damprist i bunnen av kjelen. Hvis du ikke har damprist så gå på butikken og kjøp en. Det er en genial ting, og koster veldig lite penger ;-) Perfekt når du ønsker å damkoke grønnsaker, eller andre ting.
- Fyll med vann opp til bunnen av rista, og kok opp. Legg så potetene i bunnen og legg laksen på toppen. Jeg brukte her laks fra frysedisken, som jeg hadde tint uten å ta ut av plasten. Jeg la den oppå potetene mens den fortsatt hadde plasten på. Hvis du bruker laks som ikke er i plast, kan du lage en pakke av aluminiumsfolie. La det stå og dampe i 10 minutter.
- Kok ertene i fem minutter. Ha dem over i foodprocessor, ha i fløte og smør, og kjør det i ca 1 minutt, til det er en fin masse.
- Skrell aspargesen, og legg den og sukkerertene opp i gryta, på toppen av fisken. La de stå og dampe ett par minutter.
- Ta så ut rista og alt som nå ligger oppå den, og legg poteter, asparges og sukkererter på en tallerken. Legg laksen midt på tallerkenen, og ta en stor klatt ertestuing på toppen av fisken. Krydre med litt salt og pepper etter ønske.
Nam nam ertestuing! Har aldri laget, men det må testes en gang!
Verdens enkleste ertestuing, og veldig god! Anbefales :-)