Dette er en enkel og god suppe, laget på 10-15 min.
Til 2 porsjoner trenger du:
1 kyllingfilet (eller kjøtt fra grillet kylling)
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 ss olje
1 gulrot
litt brokkoli
(bruk gjerne litt frosne wokgrønnsaker)
1/2 paprika
1 stang med selleri
1/3 sitron
5 dl vann
1 kyllingbuljongterning
1/4 ts cayennepepper
salt og pepper
Slik gjør du:
Varm oljen i en gryte. Tilsett hvitløk og løk, og surr ett par minutter til løken blir myk. Tilsett så de andre grønnsakene (delt opp i passe biter), og la de surre med litt. Tilsett vann og buljong. La det koke ved svak varme i ca 10 min.
I mens steker du kyllingen delt i passe biter. Hvis du bruker grillet kylling, deler du den bare i passe biter, og lar den vente til suppa er nesten ferdig.
På slutten av koketiden smaker du til med krydderet, og legger kyllingen i suppa. La kyllingkjøttet ligge og trekke i suppa i ett par minutter før servering.
Tilsett gjerne litt frisk persille.
Må si at jeg er imponert over at du klarer å lage forskjellig mat hver eneste dag. Har du aldri rester? Jeg ender opp med å spise det samme i tre dager på rad …
Gjorde det mye før, men har nå gått over til å lage mindre porsjoner. Og hvis jeg har rester bruker jeg det gjerne til lunsj (eller frokost) dagen etter :-) Jobber jo for meg selv, så hender jeg spiser lunsj hjemme. Eller jeg tar det med i en boks på jobb (ikke suppe da :-) Ofte godt med noen annet enn brødskiver til lunsj synes jeg.
Heisann, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som anbefaling på Leserenes VG i dag :-)
Mmmmm, den suppen så god ut!Oppskriften må prøves ut :-)
Takk for godt middagstips! Det er jo så enkelt å gripe en Toro-pose, men det er jo ikke så vanskelig å lage skikkelig suppe heller….og mye bedre på smak kan jeg tenke meg.
Jeg har laget en del Toro opp gjennom årene jeg også, men har sluttet med det etter å ha blitt klar over hvor mye skummelt slike poser inneholder. Spesielt er jeg skeptisk til palmeolje, som jeg også har skrevet en artikkel om her på bloggen: http://min-middag.blogspot.com/2011/01/palmeolje-og-transfett-til-middag-i-dag.htmlLes gjerne den :-) Og så har jeg funnet ut at det ikke tar spesielt mye mer tid å lage ting uten pose. Bedre synes jeg også at det blir. God helg og god middag! :-)