Karripasta er en viktig ingrediens i mange asiatiske retter, og du får kjøpt det i matbutikker med godt utvalg, og i såkalte innvandrerbutikker. Men du kan også lage det selv. Det er veldig lett og tar ti minutter…
Du kan bruke blender for å lage dette, eller aller helst morter. Med morter får du virkerlig klemt ut alle de gode smakene og de blir most godt sammen. Denne karripastaen kan oppbevares ca én måned i kjøleskapet. Denne oppskriften er nok til 3-4 måltider.
Du trenger til Rød karripasta:
5 røde chili, grovhakket
1 ss hvitløk, grovhakket
1 ss hakket fersk ingefærrot
1/2 ss sitrongress i tynne skiver (bruk kun den nederste, tykke delen)
saften av en halv lime
2 ss solsikkeolje
Hakk alle ingrediensene som skal hakkes, og ha dem i en morter. Mos dem godt sammen. Tilsett sitronsaften og oljen. Rør det godt sammen. Ha på et rent, tett glass og oppbevar i kjøleskap.