Mindre jobb med å lage brød tviler jeg på er mulig… Dette er snarveien til nybakt brød til frokost. Langtidsheving fører til at brødet får god konsistens, også uten knaing.
Dette behøver du til to brød (eller et stort grytebrød)
- 700 g siktet hvetemel
- 200 g finmalt sammalt hvete
- 100 g finmalt rug
- 1 ts tørrgjær
- 2 ts salt
- 2 ts brunt sukker eller honning
- 8 dl kaldt vann
Slik gjør du
- Rør sammen vann, gjær og sukker (el honning)
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett gjærblandingen.
- Rør det godt sammen
- Fordel de i to brødformer (hver på 2 liter) eller ha den i en stor jerngryte. Dekk med plast
- La det heve over natten (ca 10 timer), ved 22-24 grader.
- Stek det så ved 200 grader i ca 45 minutter
- Avkjøl på en rist