Hjemmelagde fiskekaker er godt, og raskt og enkelt å lage. Behøver ikke ta lengre tid enn å steke fiskepinner :-)
Du trenger:
-
ca 600 g fersk fisk (sei, torsk eller steinbit)
-
2 ts salt
-
1 ts pepper
-
2 ss potetmel
-
2 egg
-
ca 2 fløte (tilpass mengde i forhold til konsistensen)
-
1 vårløk
-
hakket frisk gressløk eller dill
-
rømme
Slik gjør du:
-
Finn fram food processor, og legg store biter av fiskefilleten opp i den. NB! Det er viktig at alle ingrediensene er kjøleskapskalde når du starter.
-
Kjør fisken litt i food processoren før du tilsetter salt, pepper og potetmel.
-
Kjør videre til du har en seig farse.
-
Ha så i eggene og kjør litt til.
-
Spe så med fløten til passe konsistens.
-
Tilslutt tilsetter du finhakket vårløk.
-
Smelt smør i en panne, form kaker med en skje og stek dem til de er gjennomstekte. Hvis du lager mange kan du først steke dem litt på hver side i en panne, og så la dem steke ferdig i stekeovnen.
-
Server med kokte poteter, rømme og hakket gressløk eller dill på toppen.