Dette er den perfekte kake for alle oss som ikke er spesielt flinke til å lage kake, og ikke har tid til det heller. Det går fort, er lett og resultatet blir alltid bra. Og hvem kan motstå varm eplekake med vaniljeis? Nam!
Ingredienser:
- 3 egg
- 2 dl brunt sukker
- 50 g smør
- 1 dl lettmelk
- 3 dl hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 4 epler, skrelt og delt i båter
- kanel og brunt sukker til å strø på toppeen
Slik gjør du:
- Visp eggene og sukkeret til stiv eggedosis.
- Smelt margarin, bland den med melka og hell den i eggedosisen mens du rører.
- Tilsett så bakepulver og melet, bruk helst sikt og rør det forsiktig inn.
- Smør en form, og legg et lag med eplebåter i bunnen. Hell over røra, og stikk resten av eplebåtene ned i røra i et mønster. Strø over kanel og brunt sukker.
- Stekes ved 170 grader 45 minutter. La den stå langt nede i ovnen. Følg med på at den ikke blir brent på toppen (legg eventuelt over aluminiumsfolie på slutten)
- Server med vaniljeis eller krem
Andre aktuelle innlegg