En tradisjonsrik rett til hverdags, som er ekstra god med karri i sausen.
Servert med mandelpoteter, gulrot og bacon.
Ingredienser til 3-4 personer:
En boks Bjellands fiskeboller
3 ss smør
4 ss hvetemel
1-2 ss karri (avhenger av hvor krydret du ønsker sausen)
4 dl helmelk
Salt & pepper
2 store gulrøtter
Poteter (ca 2-3 stk pr pers)
Bacon (mengde etter ønske)
Slik gjør du:
1) Legg baconet på en stekeplate og sett det i stekeovnen på 180 grader. Tar ca 10 min. Når det er nesten stekt, skru av varmen og la det stå til det skal brukes.
2) Sett på potetene
Når de er nesten kokt legger du i gulrøttene som er delt i store biter.
3) Smelt smøret i en gryte på medium sterk varme. Når smøret er smeltet tilsetter du karrien. Rør rundt og tilsett melet. La det surre 1-2 min.
Spe med krafta fra boksen og melka gradvis. Tilsett litt og litt, pisk godt og la det koke opp mellom hver gang du sper. Da unngår du klumper. La det koke ved svak varme i 5 min.
Tilsett en halv terning fiskebuljong, salt og pepper etter smak. Tilsett så fiskebollene og varm dem i sausen. Etter noen minuttet er det klart til servering.