En god idé´ for alle som ikke har tid til frokost, men gjerne skulle hatt med seg noe i veska. Kan lage mange og tine etter behov. Hvis du pakker dem individuelt kan du ta med en frossen muffin i veska. Den vil da være klar til spising i løpet av 1-2 timer.
Oppskriften gir 9 muffins.
Du trenger:
2 dl finmalt, grovt hvetemel
2 dl fint hvetemel
2 dl müsli (med frukt og nøtter)
1 ts malt kanel
2 ts bakepulver
½ dl sukker, helst Sukrin
50 g usaltet smør
½ dl honning
3 egg
2 ½ dl melk
1 gulrot
Skall av 1 sitron
1 dl rosiner
1 ss müsli til pynt
Sett ovnen på 200 grader. Pensle muffinsformene med smør og dryss i hvetemel.
Sikt mel, kanel og bakepulver i en bolle.
Smelt smør, honning og sukker. Avkjøl.
Pisk egg og melk lett sammen.
Skrell og riv gulroten fint. Rasp skallet av sitonen.
Ha alt i bollen. Ikke pisk lenger enn til alt er blandet.
Fordel røren i muffinsformene. Dryss havregryn på toppen. Stekes ved 190 g i cirka 15-20 minutter. Avkjøl i formene et par minutter før muffinsene vendes ut. Avkjøl på rist.