Jeg fant spennende grønn blomkål i butikken for noen dager siden, og bestemte meg for å teste dem ut i blomkålsuppe. Smaken er som hvit blomkål og suppa ble god, med en spennende farge.
Til to sulte voksne, eller til fire som forrett:
1 blomkål
6 dl vann
3 ss kyllingfond
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss olje
2 dl fløte
Salt og pepper
Baconbiter
Vask og rens blomkålen og del den i buketter. Del stilken i mindre biter, og legg alt i en kjele. Hell i vann og kyllingfond. Damp under lokk i 15 min.
Hakk løk og hvitløk og surr det blankt i oljen. Ha det over i en foodprosessor. Del bacon i biter og stek det i panna.
Når blomkålen er ferdigkokt tar du ut halvparten av bukettene og legger de tilside. Hell resten av blomkålen og kokekrafta over foodprosessoren. Kjør denne til fin konsistens. Spe med fløten. Hell blandingen tilbake i kjelen. Smak til med salt og pepper, og gi det et lite oppkok. Ha så resten av blomkålen tilbake i suppa.
Server i dype tallerkener, med baconbiter strød over. Server gjerne godt brød ved siden av.