Hjemmelaga fiskepinner

Jeg er blant de som faktisk synes fiskepinner er ganske godt, og det er jo en barnefavoritt. Men hvorfor ikke lage dem selv? Da kan de bli både bedre og sunnere. Ikke tar det lang tid heller, og er slett ikke vanskelig!

Fiskepinner

Du behøver

  • 600 g  torskefilet, uten skinn og bein (jeg brukte frossen, men fersk er klart best)
  • 4 ss  hvetemel 
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts  pepper 
  • 2  egg 
  • 2 ss  melk 
  • 1 dl  griljermel (dette lager du enkelt selv)
  • Smør til steking

Slik lager du griljermel

  1. Tørk brød i ovnen eller i brødristeren til det blir helt sprøtt. Loff og finbrød egner seg best. Du kan eventuelt bruke kavring om du har det liggende, eller en kombinasjon.
  2. Kjør brød og kavring i foodprocessor, til det får en fin konsistens.
  3. Ha på et tett glass for senere eller øyeblikkelig bruk :-)

 

Men nå … tid for fiskepinner!

Slik lager du fiskepinner

  1. Skjær fisken i ca. 2 cm brede strimler
  2. Gjør klar tre skåler: en med hvetemel, salt og pepper,
    en med sammenpisket egg og melk, og
    en med griljermel
  3. Vend så fiskebitene først i melblandingen, så i eggblandingen og til slutt i griljermelet.
  4. Smelt smøret i pannen og la det bli gyllent på medium varme. Stek fiskepinnene til de er gyllenbrune, ca 4 minutter på hver side.
  5. Server med poteter, råkost eller det du måtte foretrekke.

Lag ditt eget griljermel av knust kavring og tørket brød. Brødet kan du tørke i ovnen, eller i brødristeren. Knus det deretter i foodprocessor sammen med kavring.
Lag ditt eget griljermel av knust kavring og tørket brød. Brødet kan du tørke i ovnen, eller i brødristeren. Knus det deretter i foodprocessor sammen med kavring.
Dette er alt som skal til: skåler med melblanding, egg-og melkeblanding, griljermel og fisk
Dette er alt som skal til: skåler med melblanding, egg-og melkeblanding, griljermel og fisk
fiskepinner
Stek fiskepinnene til de blir gyllene, ca 4 min på hver side.

Fiskepinner

Legg inn en kommentar