Scampi er enkel og sunn mat, og når man tilsetter en del chilli får de også det lille ekstra kicket de trenger for å bli skikkelig spennende. Dette er godt sammen med ris, nudler eller rett og slett godt brød.
Ingredienser:
En pakke frosne scampi
En halv lime
En halv sitron
En halv chili
Hvitløk
4 ss olje
1/2 ts malt cayenne pepper
Tin scampi i kjøleskap (legg dem gjerne i kjøleskapet kvelden før de skal brukes), eller ved å legge den uåpnde posen i iskaldt vann ett par timer før de skal brukes. Skrell scampiene.
Smør en ildfast form med litt olje
Spre scampiene utover i formen.
Press sitron og lime over (spar ett par båter av hver til servering)
Finhakk chili og spre over
Press hvitløk og rør den sammen med oljen i en kopp. Tilsett også cayenne pepper i blandingen. Drypp den så over scampiene.
Stekes midt i ovnen i ca 8 minutter, til alle har skiftet farge til rosa.
Pass på å ikke steke for lenge, for da blir de som viskelær :-)