Du trenger:
1 pakke kyllingkjøttdeig
1 ss olje
1 ss smør
1 sjalottløk
50 g spinat
1 ss sweetchilisaus
1 ss soyasaus
1 terning kyllingbuljong
2 dl vann
1 ss creme fraiche
1 pakke fersk pasta
Før du starter: sett stekeovnen på 200 grader.
Du trenger en «bolle» krydder til denne retten |
Kyllingkjøttbollene:
Start med å blande alt krydderet og saltet i en bolle. Tilsett 1 ss olje, og rør rundt. Hakk løken og hvitløken i fine biter, og ha det i blandingen. Du har nå fått en fin krydderpasta. Tilsett 1 ts potetmel. Rør blandingen godt sammen. Bland inn kyllingkjøttdeigen, og bland godt. Lag små boller med skje/hendene, og sett dem på en tallerken.
Smelt 1 ss smør i en panne, og stek bollene ved medium varme. De skal få en fin gyllen stekeskorpe. Etter at de har blitt brune rundt om (5 min), så legger du dem over i en ildfast form, og sett formen inn i ovnen. De skal nå stå der og ettersteke, til resten er ferdig (10-15 min)
Stekes i 5 min for å få fin farge |
Saus:
Bruk samme panne som du stekte kyllingkjøttbollene i. Bruk stekefettet som er i panna (det vil gi god smak). Du skal nå lage en saus. Surr først hvitløk og sjalottløk i panna. Tilsett eventuelt litt olje, dersom det er lite stekefett i panna. Surr ett minutt før du tilsetter spinaten. Surr litt, og hell over vann med buljong. La det stå og putre, mens du smaksetter med sweet chili, creme fraiche og soyasaus. La stå på lav varme.
Sjalottløk, hvitløk og fersk spinat |
Pasta:
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Når den er klar heller du av vannet og lar den stå og dryppe av.
Servering:
Legg pastaen nederst på en tallerken. Legg kjøttbollene utover på pastaen.
Hell sausen over.