Jordbærsalsa er friskt og godt tilbehør, som passer til mye forskjellig sommermat. Nydelig til grillmat, spekemat og annen litt salt mat. Den sursøte smaken frisker opp, og fargene er også flotte på tellerkenen!
Ingredienser:
1 kurv jordbær, i skiver
1 dl honningmelon i terninger
1/2 dl agurk i terninger
1/2 rød løk, hakket
1 lime, presset og litt revet skall
2 ss basilikum, hakket
1 ss flytende honning
salt og pepper
Slik gjør du:
Bland sammen alle de «tørre» ingrediensene. Rør sammen de «våte» i en kopp, og hell det over. Krydre med salt og pepper. Bland alt godt sammen.
Dekk skålen med et lokk eller plastfilm og la den stå å trekke i romtemperatur ca 30 min før servering. Du kan goså lage salsaen dagen før, eller god tid før den skal brukes, men da bør du la den stå å trekke i kjøleskapet.
Takk for en kjempefin oppskrift! Forsøkte meg på salaten som tilbehør til ovnsbakt torsk og potetmos i går, og det smakte så snadder. Det var faktisk så godt at det blir det samme til middag i dag og :)