Eller syltetøys som jeg og sønnen min pleier kalle det… han foretrekker egentlig syltetøy på tubeflaske som man kjøper i butikken, men jeg har som ambisjon å omvende ham til å heller ville ha hjemmelaget. Når man er så heldig å ha tilgang på en sånn fantastisk råvare fra egen hage, som er både økologisk og sprøytet, så er det lite som slår det. Jeg erstatter også halvparten av sukkeret med sukrin for å gjøre det sunnere.
Dette syltetøyet er kaldrørt så næringsstoffene er også godt bevart. Jeg moser bærene med stavmikser slik at det ikke er noen hele bær i syltetøyet. Jeg gjør det av flere grunner: det blir mer barnevennlig, jeg synes selv det er bedre, syltetøyet får tykkere konsistens og en bonus er at det da også kan brukes som en nydelig jordbærsaus til desserter som f.eks. riskrem eller vaniljeis.
Dette bruker jeg:
- 2 kg jordbær
- 2,5 dl Sukrin gold
- 2,5 dl brunt sukker (eller annet valgfritt sukker)
- 1 pose med Zerto frysepulver
- 0,5 dl vann
Slik gjør du:
- Ha vannet i en stor kjele og mos noen jordbær i vannet for å øke veskemengden. Rør inn sukkeret og varm massen litt slik at sukkeret smelter/løser seg opp i vesken.
- Ta kjelen av platen og la det avkjøle seg litt, mens du vasker og renser bærene.
- Del bærene i store biter som du tilsetter i kjelen. Mos dem litt med en potetstapper.
- Bruk så stavmikser slik at du får en jevn jordbærsaus.
- Tilsett Zerto i massen mens du bruker stavmikseren og pass på at det ikke bli klumper.
- Hell syltetøyet på rene glass og frys det ned.