Kremet fiskesuppe med laks og krepsehaler

Kremet fiskesuppe med fløte, laks, reker og mye annet godt!

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 2 dl fløte
  • 6 dl fiskekraft (eller 3 dl vann + en buljongterning)
  • 1 potet (mandel eller amadinepotet)
  • 2 gulrot
  • 2 stangselleri
  • 2 vårløk
  • ca 300 g laksefilet delt i kvadratiske biter på ca 1×1 cm
  • ca 400 g ferdigkokte krepsehaler
  • salt og pepper

 

Slik gjør du

  1. Ta et glass med lokk (f.eks. et rent syltetøyglass) og ha i 1 dl melk og melet.  Sett på lokket og rist det godt, til det er en helt jevn blanding.
  2. Ta ei gryte og smelt smøret på medium varme.
  3. Tilsett resten og melken og fløten.
  4. Hell melblandingen i en tynn stråle i kjelen, mens du rører godt.
  5. Tilsett så kraft eller vann+buljongterning.
  6. La det koke på lav varme i 5 min.
  7. Del grønnsakene i små/tynne biter.
  8. Tilsett bitene av potet, gulrot og selleri.
  9. La det småkoke i 5 min slik at grønnsakene blir møre
  10. Tilsett så bitene av laks. La fisken trekke (ikke koke) i 5 min på lav varme.
  11. Smak til med salt og pepper.
  12. Rett før servering strør man over krepsehalene og dill. Dette kan gjerne gjøres på hver enkelt tallerken.

 

 

7 Comments

  1. Cecilie

    Heia! Eg og kjæresten prøvde fiskesuppa di igår. Den var heilt fantastisk :) Flott blogg!

  2. Så hyggelig å høre! Jeg synes også den er super :-) Rask å lage og alltid vellykket resultat :-) Håper du finner flere oppskrifter her på bloggen som du vil prøve, og legger igjen kommentar på hva dere synes :-)

    Prøv gjerne denne også, neste gang: http://minmiddag.datasenter.no/archives/500
    Den er med krepsehaler og er veldig god. Ser lekkert ut på tallerkenen også :-)

  3. Mmmm… Den høres kjempe god ut! Gleder meg til å lage den

  4. Margareth Nordgård

    Anbefales på det varmeste – Aldeles digg :-)

  5. Fantastisk god fiskesuppe!!! :) Tusen takk:)

Legg inn en kommentar