Her får man servert både laks, grønnsaker, potet i en form, med en god saus. Noe som de fleste vil like. Server gjerne med rømme og flatbrød ved siden av.
Du trenger til 4 porsjoner:
300-400 gram laksefilet, delt i biter
1 pose frosne grønnsaker (gjerne med blomkål og brokkoli
2 vårløk
Dill eller gressløk (alt etter hva du har/får tak i)
4-5 poteter
4 dl melk (erstatt gjerne litt av melka med fløte)
4 dl fiskekraft (eller 4 dl vann + en fiskebuljongterning)
2 ss smør
2 ss hvetemel
salt og pepper
Slik gjør du:
Skrell potetene og del dem i skiver på ca 1 cm. Finn fram en kjele med damprist, og damp potetene i den i 10 min. Tilsett så de frosne grønnsakene og la de dampe med i noen minutter.
Mens potetene og grønnsakene damper lager du sausen:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett kraften (eller vann + buljong) og 2 dl melk. Ta et glass med lokk (gjerne et rent syltetøylokk) og rist sammen mel og resten av melken. Tilsett blandingen i kjelen mens du rører godt. Bring sausen til et oppkok, mens du rører og reduser varmen til et minimum. La sausen stå og putre mens du venter på at potetene og grønnsakene skal bli ferdige. De skal bli møre, ikke helt gjennomkokte. Smak til sausen med salt og pepper.
Ta en stor ildfast form, som du smører, og legg så poteter og grønnsaker i bunnen. Legg biter av laks utover og hell så på sausen. På toppen strør du hakket vårløk og dill/gressløk.
Stekes midt i oven på 180 grader i 10 minutter. Server med flatbrød, og en klatt rømme.