Løvbiff er noe jeg knapt har spist siden 80-tallet, eller «løvebiff» som vi pleide kalle det den gang. Ikke luksusmat, men helt grei skurring på en hverdag. Raskt å lage, rent kjøtt og godt hvis du krydrer godt og bruker spennende tilbehør.
Løvbiffen stekes fra frossen tilstand i noen få minutter på hver side. Krydre mens den ligger i pannen. Jeg har brukt salt, pepper og indisk tandorikrydder. Bruk det du liker, og mengde etter smak.
Her servert med oppblåste potetbåter, som du finner oppskrift på her. Og en syrlig salat.
Syrlig salat:
Tynne ringer av rød løk
biter med paprika
Avocado
biter av agurk
Bland ingrediensene, kvern pepper og litt salt over. Hell over en blanding av 2 ss vann og 1 ts epleedik. La det stå litt så smaken får satt seg. Syrlig og friskt tilbehør som er spesielt godt til krydret kjøtt.