Dette er en kake du kan ha glede av i mange dager, om den ikke forsvinner før det da…
Du trenger:
4 store egg eller 5 små
3 dl sukker
3 dl mel
2 ts natron
2 ts kanel
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl solsikkeolje
5 dl revne gulrøtter
Glasur:
2 pk kremost naturell
100 g smeltet smør
200 g melis
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til eggedosis
Rør inn alle de andre ingrediensene i eggedosisen
Ha røren i en smurt form (helst en form med 24cm diameter). Stekes i ca en time på 190 grader, på nederste rille i ovnen. Følg med mot slutten, slik at den ikke blir brent.
La kaken avkjøle. Lag glassuren ved å smelte smøret og røre inn de andre ingrediensene. Rør godt, slik at det blir en jevn masse.
Fordel glassuren på toppen av kake, og lag gjerne et mønster med en gaffel.
Åh, gulrotkake er så farlig godt! NAM :D