I stede for kjedelig kokt egg i et eggeglass, hvorfor ikke servere oppblåst eggsufflet i en ildfast prosjonsform? Ser flott ut og smaker godt. Server gjerne sammen med røykalaks, eller annet som er godt sammen med egg.
Du trenger til 2 porsjoner:
2 egg
0,5 ts salt
2 ss fløte
50 g revet Jarlsberg
litt grovmalt pepper
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 220 grader.
Ta fram en blender og ha i alle ingrediensene. La det blandes på full guffe i minutt, slik at det blir et luftig skum. Fordel blandingen i to smurte porsjonsformer.
Sett så formene umiddelbart inn i varm ovn, og stek i 5 minutter på vanlig over og undervarme, og skru så over på varmluft og stek videre i 5 minutter. Følg godt med så det ikke blir brent. Server umiddelbart.
Ser morsomt ut! Husker at jeg prøvde noe liknende for mange, mange år siden, kanskje på tide å gjøre det igjen (håper det funker med noe annet enn fløte…) Fin blogg, forresten
Det kan kanskje fungere med helmelk, ellers så sverger jeg til fløte. Hvorfor ønsker du ikke bruke det?
Fløte er sikkert best, gir god smak til det meste. Men jeg tåler ikke melk :( Før kunne jeg ta noe mot det, men nå virker det ikke lenger… Prøvde å lage dette med kokosmelk da, og det ble ganske godt. Puttet noen urter oppi også. Hadde det vært greit for deg om jeg la ut oppskriften på min blogg og viser til din??
oi, her vet jeg ikke råd. Jeg har ingen erfaring med å ikke tåle ting, så tenker ikke på det. Hva med soyamelk, kan du bruke det? Det finnes sikker erstattingsprodukter, som i varierende grad vil fungere…? Urter er sikkert godt oppi. Jeg har også hatt i pølsebiter og det er også godt. Du må veldig gjerne bruke oppskriftene mine, og linke så mye du vil til ting på min blogg :-) Det er veldig hyggelig med linker, og at folk bruker oppskriftene. Vi må spre matglede der vi kan :-)
Nydelig.. Ser kjempegodt ut.. Veldig mye fint på siden din. Gleder meg til å lese meg, kom innom meg en tur http://www.matlidenskap.com