Pizza med italienske kjøttboller





Pizza med krydret tomatsaus, italienske kjøttboller og sjampignon.
Pizzadeig:

25 g gjær
1 ts salt
2,5 dl vann
ca 5 dl mel (til passe deig)
Lag deigen og sett den lunt til heving. Den tenger minimum 30 min. I mens lager du det som skal på pizzaen.
Tomatsaus:
1 ss olivenolje
1 løk
2 fed hvitløk
1 boks med hakkede tomater
basillikum
salt og pepper
Surr løk og hvitløk i litt olje til den blir myk og blank. Tilsett tomatbokesen, og krydderet. La det stå og putre ved lav varme, slik at en del av vannet fordamper og sausen blir tykkere. La den stå og gjøre dette, mens du gjør klart resten.
Kjøttboller:
300 g karbonadedeig
1/2 løk
1 ss potetmel
1 fed hvitløk
1 ts oregano
1/2 ts cayennepepper
noen dråper Tabasco
litt salt og pepper
Bland sammen og rør godt, slik at det henger godt sammen.
Lag små boller (ca en ts pr bolle), som du ruller til små boller med hendene.
Stek halvparten omgangen, slik at det ikke blir for fullt i panna. Det er en fordel om du har plass i panna til at de kan «rulle» når du skyver panna raskt fram og tilbake :-)  Bollene behøver ikke å bli helt gjennomstekte for de blir jo uansett det når pizzaen senere skal steke i ovnen.
Stek skiver av sjampignon i varm panne, og legg de på en tallerken.
Skjær opp tynne skiver av tomat. På bildet under står alt som skal på toppen av pizzaen (bortsett fra osten)
Kjevle ut deigen og smør utover tomatsausen. Spre kjøttbollene og sjampignonen utover, og spre ost over. Legg tomatskivene på toppen. Krydre med provancekrydder (el oregano, basillikum mv) og litt pepper.
Stekes midt i oven på 200 grader i ca 30 minutter. Når den er klar skal brødet ha fått en fin gyllen farge, og den skal ikke være bløt (se spesielt på midten)

 

2 Comments

  1. kokebokprosjektet

    Skikkelig lørdagspizza ;-)

  2. Ingunn

    Etter god norsk oppskrift ;-) Har ikke så mye med den italienske orginalen å gjøre, men god var den :-)

Legg inn en kommentar