Dette er en klassisk lørdagspizza med kjøttsaus, men med en sunn vri: pizzaen er laget med spelt i bunnen og karbonadedeig i stede for kjøttdeig.
Først lager du deigen:
25 g gjær
2,5 dl lunkent vann
1/2 ts salt
Ca 5 dl grovt speltmel (til passe deig)
Rør ut gjæren i vannet, bland inn salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse, på et lunt sted.
Imens lager du pizzasausen:
1 ss olje
1-2 fed hvitløk hakket
1 løk hakket
1/2 fersk chili hakket
1 boks hakket tomat (gjerne m oregano el)
1/2 ts tørket timian ( el frisk om du har)
1/2 ts tørket basillikum (el frisk)
1/2 ts salt
1/4 ts cayennepepper
Surr løk og hvitløk i oljen til den er myk. Bland i resten og la det stå å putre på lav varme.
Stek så kjøttet i en stekepanne:
1 ss smør
Ca 400 g karbonadedeig
1 gulrot
Ca 5 medium store sjampignon
Pepper
Smelt smøret og stek karbonadedeigen. Tilsett så gulrot hakket i små biter og soppen i skiver. Stek videre i ca 5 min. Kvern pepper over. Bland så i tomatsausen. Bland godt og la det stå å trekke litt.
Sett så på stekeovnen på 200 g
Kjevle ut deigen, spre kjøttsausen utover. På toppen sprer du ca 10 cherrytomater delt i to, ca 200 g revet ost og krydre gjerne med litt oregano på toppen. Stekes i ca 30 min.