Dette er en enkel og god rødvinsaus, som du raskt lager mens kjøttet hviler.
Oppskriften som følger er nok til to personer:
Ingredienser (til to porsjoner:
- 1 hakket sjalottløk
- 2 ss smør
- 1 dl rødvin
- ca 2 dl kraft (el buljong)
- 1 ss soyasaus
- salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
- Surr en hakket sjalottløk i litt smør i en liten kjele. Det skal surres blankt, ikke brunt.
- Tilsett 1 dl rødvin, og la det koke ett minutt.
- Tilsett så krafta fra kjøttet, ca 2 dl. Dersom du har mindre kraft enn det så tilsett litt vann. Hvis du har veldig lite kraft og den ikke er kraftig, kan du tilsette litt kjøttbuljong.
- La det koke i ett par minutter ved medium/høy varme.
- Tilsett så 1 ss soyasaus.
- Smak til med salt og pepper.
Pingback: Romantisk middag for to… | minmiddag.no