Det er raskt og lett å lage hjemmelaga hamburgere. I tillegg til at de blir bedre enn de man kjøper ferdige, så er det en annen fordel at man vet hva de inneholder. Og du kan sikre at de inneholder skikkelig kjøtt, og ikke fyllstoff du egentlig ikke vil spise. Resultatet blir saftige og gode burdere!
Du trenger til fire stk:
400 g karbonadedeig
1 ss potetmel
1 egg
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss ketchup (gjerne hjemmelaget :-)
1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1/2 ts paprikakrydder
Ha løk og hvitløk i foodprosessoren først og kjør til det er finhakket. Ha i de andre ingrediensene og kjør noen sekunder til det er blandet til en fin deig. Ikke kjør for lenge for da kan den bli seig. Hvis du ikke har foodprosessor kan du rett og slett finhakke løk/hvitløk og blande alt godt sammen i en bolle.
Form kaker som du steker ved medium sterk varme i smør i en stekepanne. Snu dem ofte slik at de blir jevnt stekte.
Burgeren over er servert på et godt stykke brød, da jeg synes det er bedre enn hamburgerbrød, men du kan selvsagt bruke det også.
Forslag til tilbehør:
Salat
Skiver av tomat
Sylteagurk
Ringer av rød løk
Jarlsbergost og blåmuggost
Vårløk