Sjokoladepannacotta

Denne sjokoladebomben fikk jeg servert på besøk hos ei venninne for et par uker siden, og inneholder mange sjokoladevitaminer vi behøver nå på høsten :-) Den er svært mektig, og jeg er ganske sikker på at vår kjære sjokoladeguru Zaid (fra bloggen foralldel) nå blir stolt av meg…

Til fire porsjoner:
1 boks kremfløte
1 plate mørk sjokolade
1,5 ss sukrinmelis (eller vanlig melis/sukker)
1 dæsj revet muskat
litt cayennepepper
litt kanel
En pakke blåbær (eller andre bær)
3 plater gelatin

Rør sammen alle ingrediensene bortsett fra gelatinen. Gi det et lite oppkok, ta det så av plata. Løs opp gelatin i vann etter anvisning på pakken. Tilsett det i blandingen, og rør godt. Hell det over i glass og sett kaldt for å stivne i noen timer. Pynt med bær på toppen rett før servering.

God helg!

8 Comments

  1. Heidi Karlstad

    Hei, det står ikke hvor mye gelatin det skal være i..?
    Kan man bruke vanlig melis?
    Skulle gjerne prøvd disse i helgen :)

    • Hei Heidi!
      Takk for at du følger med :-) Hadde glemt å skrive antall plater gelatin, men har rettet det nå.
      Du kan bruke vanlig melis, eller vanlig sukker også. Hvis du bruker vanlig sukker så er det viktig at det får løst seg skikkelig opp. Ikke så godt å knaske sukker. Det er ikke så viktig hviket sukker/søtstoff du bruker, man kan også droppe det helt, men litt sukker runder av smaken på sjokoladen. Sukrin og Sukrin melis er sunne alternativer som jeg ofte anbefaler som alternativ til sukker og melis. Fås kjøpt i helskostbutikker og på nett. God helg og lykke til med oppskriften :-)

  2. Heidi Karlstad

    Takk for svar – gleder meg :)

  3. Ble også mektig imponert Ingunn :)

    Jeg MÅ teste ut denne <3<3<3

    God klem fra Anne Brith

  4. Mm! Nå står fire fine glass til avkjøling. Gleder meg til å imponere middagsgjestene i kveld. Måtte selvfølgelig smake på blandinga, og jeg ELSKER at det dukker opp en litt spicy og ubestemmelig smak i en sånn søt bombe:) Dette lover bra! Takk for oppskriften:)

  5. Åh! Ser og høres nydelig ut! Og ja, uten tvil *superstolt* :D

    • He he :-)
      Kan du, for all del, anbefale en god sjokolade som passer i denne? Og hvor man får kjøpt den?
      Den blir nok sikkert enda bedre med en ypperlig sjokolade som utgangspunkt…

Legg inn en kommentar