Det har blitt populært i det siste å lage sushi og maki hjemme, og med tilgang på Salmalaks er dette blitt en favoritt hos meg. Jeg lager for det meste to ting; sashimi (se oppskrift her) og makiruller. De blir veldig gode, og ser flotte ut. Lett å lage er det også.
Alt du behøver av utstyr er matta det lages på (kjøpes for en billig penge der de selger sushi utstyr (jeg kjøpte denne på Mega). Den vasker du bare etter bruk, og kan brukes mange ganger. I tillegg behøver du tynne tangpapirark (mange ark i pakken, så denne har du til flere ganger) og en boks med sushiris. Hva du velger å ha i kjernen av makien kan variere, men under finner du min favoritt:
Du behøver
- 2 ferdigkokte porsjoner sushiris (kokes etter anvisning på pakken)
- 4 ark med tangpapir
- ca 200 g Salmalaks
- 1 avocado
- Frisk koriander
- 0,5 dl soyasaus
- 1 ss syltet ingefær
- 1 vårløk eller gressløk
- litt wasabie
Slik gjør du:
Start med å koke og risen og la den avkjøle seg litt.
I en kopp lager du en blanding av:
Hakket, syltet ingefær, hakket gressløk/vårløk, soyasaus og litt wasabi.
Plasser tangpapiret som vist på bildet over. Smør utover et jevnt lag med ris, men la noen ca være uten ris øverst. Lag en stripe med laks, skvier av avocado, soyablandingen og frisk koriander.
Rull sammen, så stramt som mulig, ved hjelp av matta. Gjør det sakte og pass på at det blir så tettpakket som mulig. Fukt de øverste cm med litt vann, slik at det kleber seg til rullen. La pakken hvile litt før du deler den i skiver.
Den ytterste cm på hver side skjærer jeg bort. Del i pene skiver, og anrett på et fat.
Serveres med soyasaus i små skåler, wasabi (etter ønske) og syltet ingefær.