Søndagspizza

Enkel pizza som minner om de vi laget på 80-tallet. God, hjemmelaga tomatsaus, og karbonadedeig og cherrytomater på toppen.


Deigen:
25 g gjær
2,5 dl lunkent vann
1/2 ts salt
Ca 5 dl hvetemel (til passe deig)

Rør ut gjæren i vannet, bland inn salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse, på et lunt sted.

Imens lager du pizzasausen:
1 ss olje
1-2 fed hvitløk hakket
1 løk hakket
1/2 fersk chili hakket
1 boks hakket tomat (gjerne m oregano el)
1/2 ts tørket timian ( el frisk om du har)
1/2 ts tørket basillikum (el frisk)
1/2 ts salt
1/4 ts cayennepepper

Surr løk og hvitløk i oljen til den er myk. Bland i resten og la det stå å putre på lav varme.

Stek så kjøttet i en stekepanne:
1 ss smør
Ca 400 g karbonadedeig
1 gulrot, delt i små biter
Ca 5 medium store sjampinjong
Pepper

Smelt smøret og stek karbonadedeigen. Tilsett så gulrot hakket i små biter og soppen i skiver. Stek videre i ca 5 min. Kvern pepper over. Bland så i tomatsausen. Bland godt og la det stå å trekke litt.

Sett så på stekeovnen på 200 g
Kjevle ut deigen, spre kjøttsausen utover. På toppen sprer du ca 10 cherrytomater delt i to, ca 200 g revet ost og krydre gjerne med litt oregano på toppen. Legg pepperoni utover på toppen.   Stekes i ca 30 min.

2 Comments

  1. Høres skikkelig godt ut. Enkelt og greit!

    • Ja, det finnes veldig mange ulike måter å lage pizza på. Den klassiske italienske og den mer norske ;-)
      Begge deler kan være godt og ha sin sjarm :-)

Legg inn en kommentar