Disse søte muffinsene er lette å lage og blir gode og saftige. Du velger selv hvordan du vil dekorere dem. Her har jeg laget blomster av marsipan, men du kan også pynte med ulike former for strø eller det du måtte ønske.
Oppskrift på 20 muffins:
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 0,5 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 1,5 dl olje
- 4-5 dl revet gulrot
Slik lager du muffinsene:
- Lag eggedosis av egg og sukker.
- Bland forsiktig inn de øvrige inngrediensene.
- Fordel massen i ca 20 former. Formene bør stå i «muffinsstekebrett» slik at de ikke flyter utover.
- Stekes ved 190 grader i 20 minutter. Ta ut brettet og la de avkjøle mens de fortsatt står i brettet.
Ingredienser glassuren:
- 2 pakker Tine kremost naturell
- 75 g smeltet smør
- 2 ts vaniljesukker
- 400 gram melis (til passe konsistens. Massen skal være myk, men ikke flyte utover)
Slik lager du glassuren:
- Rør sammen kremosten med det smeltede smøret til en fin masse.
- Tilsett så vaniljesukker og melis. Dersom konsistensen er for løs til at den kan sprøytes i mønster tilsetter du litt mer melis.
Dekor:
bruk dekorsprøyte eller ha på glassuren med en skje. Her er det brukt ganske mye glassur, sprøytet i ringer fra ytterst til innerst på hver muffin. Blomstene er laget av marsinpan, som er tilsatt noen dråper kondittorfarge. Deretter er den kjevlet ut, og jeg har stukket ut blomstene med former. Om du ikke har blomsterformer kan du bruke f.eks. små pepperkakeformer eller skjære ut med kniv. Du kan også forme marsipanen freestyle, med hendene.
Du kan også pynte med noe helt annet, eller ikke i det heletatt. De er også fine og like gode uten annen pynt enn glasuren.