Tyskland er tussete etter asparges. Langs veiene selger de jordbær som i Norge, men også spargel. Mest av det siste om jeg skulle gjette. Jeg sa på tull at de burde hatt spargelfestival der, men fikk ikke så mye som et smil. Man kødder ikke med spargel…
I en butikk så jeg til og med snaps laget av spargel! Som sagt, tussete…
Under ser du et bilde av en spargellunsj jeg spise, med hvit og grønn asparges, spekeskinke og hollandaise. Jeg synes asparges er godt, kanskje ikke på nivå med det de synes i Tyskland, men det er absolutt en ypperlig forrett. Jeg synes det enkle er det beste når det kommer til asparges. Jeg bare damper den litt og serverer med spekeskinke og parmesan. Under ser du en enkel oppskrift på slik jeg liker spargel best.
Du trenger pr porsjon:
3 skiver spekeskinke
3 stk frisk grønn asparges
6 skiver parmesan
Slik gjør du:
Rens aspargesen og kutt av enden. Skrell den nedre delen med en potetskreller. Damp dem i dampris i 3-5 min (eller forvell dem i kokende vann om du ikke har det). Skyll dem så i kald vann for å stoppe kokingen og tørk dem forsiktig.
Legg to skiver parmasan på hver skive spekeskinke sammen med en asparges. Rull sammen. Vips, klart til servering.
Aspargessesongen har kommet til Norge også! Var du i Berlin?
Fikk dosen min for i år ;-) Var ikke i Berlin, men i Oberursel utenfor Frankfurt i 90-årsdag til min bestefar.