Spyd med spicy kyllingboller

Fine og smaksrike spyd med kyllingkjøttboller og grønnsaker, kremet kyllingsaus og ris.
Slik gjør du (til to personer):
Til spydene:
300 g kyllingkjøttdeig
2 ss olje
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts karri
1 ts spisskummen
1/2 ts cayennepepper
1/2 ts koriander
1/2 ts salt
1 fed hvitløk
1 sjalottløk eller litt vanlig løk
litt smør til steking
store biter av paprika, løk, squash og cherrytomater
Bland krydderet i en bolle. Ta 1/3 av blandingen og legg tilside (skal brukes i sausen senere).  Bland oljen med krydderbandingen, til en fin «pasta». Tilsett hvitløk og løk som er finhakket. Bland så i kyllingkjøttdeigen, og bland godt. Lag boller, og stek dem i medium varm panne. Sett stekeovnen på 200 grader
Del opp biter av paprika, løk, squasj og tomat/cherrytomat og legg på en tallerken.
Fordel grønnsaker og kjøttboller på spyd
Legg spydene i en ildfastform og stek dem i stekeovnen på 200 grader.

Lag saus av:
2 ss smør
1 ss hvetemel
Kydderblandingen du la tilside når du laget kyllingkjøttbollene
2 dl kyllingkraft eller vann + kyllingbuljong
2 dl fløte eller melk

Smelt smør, bland inn krydder og melet. La det surre litt. Spe med vann, buljong og fløte/melk. La det putre i 5 – 10 min, mens spydene er i ovnen.

Serveres med ris, saus og spydene på toppen

 

2 Comments

  1. kokebokprosjektet

    Dette så utrolig godt ut! Fikk skikkelig lyst til å lage noe lignende selv.

  2. Ingunn

    Ja, dette er enkelt og godt. Spesielt er kyllingkjøttbollene en vinner. De kan også brukes sammen med andre ting. Som pasta mv.

Legg inn en kommentar