Kjempegod tomatsuppe med masse gode grønnsaker, en smaksrik vitaminbombe!
Ingredienser (2 porsoner):
2 ss olje
1 fedd hakket hvitløk
1/2 løk i små biter
6 dl vann + buljong
1 boks hermetiske tomater
1 gulrot i biter
1/2 chilli, finhakket
2 skiver sellerirot i små biter
1/2 lime
2 ss soyasaus
1/4 ts koriander
1/6 ts spiskummen
1/4 ts cayennepepper
1/2 ts salt
litt grovmalt sort pepper
1 dl makaroni
pølsebiter
5 cherrytomater i biter
1 vårløk
hakkede friske urter, basilikum, persille etc
Slik gjør du:
Hakk løk og hvitløk og surr det mykt i oljen. Det skal surres blankt, og ikke bli brunt. Tilsett grønnsakene, og la de surre med et minutt, før du tilsetter vesken.
Tilsett tomatene, vann + buljong og press limen over. La det koke opp. La det småkoke i fem minutter. Bruk en potetmoser til å mose litt i suppa, slik at den blir «tjukkere». Ha i makaroni, kok opp, reduser varmen og la det stå og småputre i 5-10 min. Makaronien jeg brukte hadde en koketid på 7 min. Etter 5 min (når det var tre minutter igjen) tilsatte jeg pølsebitene og cherrytomatene og lot dem koke med. Når makaroni og pølsebitene er varme er suppen klar.
Hakk urtene og vårløken og strø dette over rett før servering.
Denne så god ut!
Den var veldig god :-) Beste tomatsuppa jeg har spist på en stund :-) Anbefaler at man smaker seg fram med krydderet. Vanskelig å lage eksakt samme suppa en gang til, men har prøvd å skrive alt jeg hadde oppi mest mulig nøyaktig :-)