Noe av det beste man kan spise til lunsj i Thailand er sterk, varm grønnsakssuppe. Dette er en klar suppe, som også kan tilsettes kylling eller scampi, men går da fra å være en Tom Yum Pak til å bli en Tom Yum Goong. Men godt det også :-)
Suppa på bildet spiste jeg på stranda i Ao Nang, og selv om man vanskelig kan matche utsikten, så smaker det godt med litt sterk varm suppe her hjemme også.
Med mye vitaminer og ikke minst chili kan den også være en boost for imunforsvaret. Suppa på bildet inneholder tomat og diverse grønnaker som oppskriften under ikke inneholder. Man kan tilsette de grønnsaker man liker og har tilang på. Men basen for suppa er den samme.
Tom Yum Pak – klar grønnsakssuppe
4 porsjoner
1 liter grønnsaks-eller kyllingkraft (eller buljong)
3 dl vann
2 stilker sitrongress, finhakket
1 cm ingefær, finhakket
1 chili, finhakket
2 grener koriander
3 friske limeblader, strimlet
1-2 ts fiskesaus
saften av 1 lime
salt og pepper
1 ts sukker
4 babymais, delt i skiver
8 shampignon, delt i skiver
1 gulrot
2 ts solsikkeolje
1 neve frisk spinat
Slik gjør du:
Fyll kraft og vann i en kjele, og tilsett sitrongress, ingefær, chili, korianderstilkene (spar bladene til garnityr) og limeblader.
Kok opp, reduser varmen og la det småkoke i ca 10 minutter.
Tilsett så fiskesaus og limesaft. Smak til så det får en balansert sursøt smak. Tilsett sukkeret (om du ønsker det).
Wok grønnsakene (bortsett fra spinaten) i en stekepanne i ca 1 minutt, og tilsett dem deretter i suppa. Rett før servering tilsetter du spinaten.
Smak til med salt og pepper
Serveres i boller med friske korianderblader på toppen.
I <3 thaifood!