Kjeks er noe jeg i utganspunktet ikke spiser fordi de fleste kjeks er kaloribomber og ikke tilfører kroppen særlig mye nyttig. Men disse kjeksene er så sunne at de kan sammenlignes med knekkebrød. Hovedingrediensene er havregryn og byggmel, som er noe av det sunneste vi kan spise. Visste du at havregryn også er en viktig kilde til jern? Vi er mange damer som får i oss litt for lite av det, og da er havregryn en fin måte å få i seg dette på. Og disse kjeksene er også veldig gode, noe sønnen min på 3 år kan bekrefte.
Ingredienser
- 40 gram smør
- 2,5 dl melk, ekstra lett
- 6 dl lettkokte økologiske havregryn
- 2 dl byggmel
- 2 ts bakepulver
- 1 ss brunt sukker
- 0,5 ts salt
Slik gjør du
- Sett ovnen på 200 grader. Legg bakepapir på to stekebrett
- Mål opp smøret og smelt det i en kjele
- Ta kjelen av varmen. Tilsett melken og havregryn og la det stå og svelle 5 min
- Tilsett de øvrige ingrediensene og arbeid det sammen til den deig. Juster eventuelt konsistensen med byggmel.
- Kjevle det ut og stikk ut runde kjeks med et glass eller lignede.
- Legg dem på stekeplatene og stek dem i ovnen ca 14-15 min. Pass på at de ikke blir brent :-)
- Avkjøl på rist.
- Jeg oppbevarer dem i en boks øverst i kjøleskapet. De er best i løpet av en ukes tid. Dersom de blir litt myke blir de gode som ny om du legger dem 5 min i ovnen :-)